Nyheter

Senaste nytt

ServiceCompagniet höjer upplevelsen för SF Bios biobesökare

2018-10-10

ServiceCompagniet och SF Bio har tecknat ett rikstäckande avtal avseende lokalvård för SF Bios samtliga biografer i landet samt huvudkontoret i Solna.

SF Bios verksamhet omfattar 35 biografer på 21 orter med totalt 256 salonger och 33 000 fåtöljer samt huvudkontoret i Gamla Filmstaden i Solna. Med många miljoner årliga biobesök och många företagsevent driver SF Bio en av landets största verksamheter inom kultur och nöje.Den stora premiären var den 1 oktober med successiv start av lokalvårdstjänsterna vid ett 30-tal biosalonger från Luleå i norr till Malmö i söder. En smygpremiär skedde redan i september vid några av biograferna i Stockholmsområdet. Uppdraget kommer följas upp och utvecklas samordnat och tjänsterna kommer utföras regionalt av Inspira, Skaraborgs Städ, Sesab och Norrlands Miljövård som alla är delägare till ServiceCompagniet. 


– Genom uppdraget att hålla rent och fräscht på alla SF Bios biografer tar vi vårt kunderbjudande till nästa nivå och blir en viktig del i att skapa härliga upplevelser för alla biobesökare i hela landet, säger Annika Jansen, VD på ServiceCompagniet. Vi ställde några frågor till Malin Lundstedt, Operativ Chef på SF Bio, och Christian Lindberg som är biografchef på Sveriges största biograf, Scandinavia.

Vilka utmaningar har ni upplevt kring städning på biograferna och varför är det så viktigt att det är rent och fräscht i biograferna?

Vi jobbar i upplevelsebranschen och här är det hård konkurrens om kunderna. Våra gäster ställer allt högre krav. Att det är rent och fräscht är en del av själva bioupplevelsen och det finns till och med gäster som i värsta fall kan tänka sig att vända och gå hem om det inte är rent i salongen, säger Christian. En utmaning vi möter är bland annat att den ena dagen inte är den andra lik på en biograf och det kräver ett stort mått av flexibilitet och handlingskraft hos en städleverantör.

SF Bio gjorde en gedigen och väl genomarbetad upphandling. Vad var det som till sist fällde avgörandet och att valet föll på ServiceCompagniet?

Vi hade ställt upp en rad olika kriterier som var viktiga för oss och det var helt enkelt så att ServiceCompagniet var det bolag som uppfyllde flest av dessa, säger Malin som haft det övergripande ansvaret för upphandlingen. Dels fanns det en del innovativa lösningar i deras förslag som vi gillade och det gjorde inte saken sämre att samarbetet under själva upphandlingsprocessen varit oerhört smidigt. Samarbetet har präglats av nyfikenhet, ärlighet, engagemang, positiv energi och rak kommunikation. Så vill vi ha det även i leveransfasen, det möjliggör att vårt fokus kan läggas på vår kärnverksamhet. Det behöver gå snabbt från ord till handling och det finns det goda förutsättningar för med en leverantör som ServiceCompagniet där organisationen är platt och snabbfotad.


Vilka effekter kommer det att få på er verksamhet om ServiceCompagniet infriar era förväntningar?

Att vi får rena och fräscha biografer samt att vi kan fokusera ännu mer på gästernas upplevelser, säger Christian. 


När frågan kommer till ServiceCompagniet och hur det känns att ha fått förtroendet att teckna ett nationellt avtal med SF Bio, svarar Alexandra Benvenuti, säljansvarig:

Det känns otroligt spännande och det är mycket speciellt uppdrag. Det är inget traditionellt kund- och leverantörsförhållande utan vi ska gemensamt forma ett långsiktigt partnerskap med fokus på att höja upplevelsen för alla gäster. Det innebär samverkan på alla nivåer, både övergripande och operativt. Vi kommer utföra grundstädningen i salongerna varje dag och SF Bios medarbetare kommer utföra tillsynsstädningen mellan varje föreställning. Vi ska samverka och lära av varandra för att tillsammans nå bästa resultat.