Senaste nytt

Finalister till priset Årets städföretag 2019

Finalister till priset Årets städföretag 2019

Sesab Service är 1 av 3 nominerade till Årets Städföretag 2019. Det är fantastiskt roligt att vara 1 av dessa som kan ta hem priset som Årets Städföretag. Med små steg flyttar vi fram våra positioner i en hårt konkurrensutsatt bransch. Detta är också ett bevis på att våra medarbetare, kunder och övriga partners tycker om det vi gör ute på arbetsplatsen. Vinnaren kommer att presenteras den 10 oktober.  

Se Almegas pressmeddelande:

Finalisterna till priset Årets Städföretag 2019 är nu klara. De tre är ISS Facility Services, Sesab Service i Malmö och Småländska Städ, Jönköping. Vinnaren presenteras på Stora Städbranschdagen i Stockholm den 10 oktober.

En jury bestående av representanter från Almega Städföretagen, Fastighets och Kommunal har valt ut tre företag som, enligt priskriterierna, ska vara ett föredöme i branschen gällande bland annat arbetsmiljö och fackliga relationer.

De tre finalisterna är ISS Facility Services, Sesab Service i Malmö och Småländska Städ, Jönköping. Vinnaren presenteras på Stora Städbranschdagen i Stockholm den 10 oktober. 

- Genom att lyfta fram goda exempel i branschen hoppas vi kunna höja kvaliteten och anseendet för branschen, säger Ari Kouvonen, näringspolitisk chef på Almega Städföretagen.  

Priset Årets Städföretag är ett samarbete mellan fack och arbetsgivare. Bakom priset står Almega Städföretagen, Fastighetsanställdas Förbund och Kommunalarbetareförbundet.  

Det har varit ett spännande arbete att gå igenom nomineringarna. Priset är viktigt, inte minst för att det är arbetsmarknadens parter tillsammans som står bakom priset, säger Magnus Pettersson, ordförande i Fastighetsanställdas Förbund och medlem i juryn. 

- Vår förhoppning är att priset ska leda till att fler företag vill auktorisera sig, det är bra för våra medlemmar, säger Lars Fischer, gruppchef med ansvar för städföretag på Kommunal. 

Årets Städföretag måste vara ett Auktoriserat Serviceföretag. Det vill säga vara auktoriserat av parternas gemensamma auktorisationsnämnd. Juryn utser ett städföretag som på olika sätt utmärkt sig som ett föredöme i branschen. Juryn gör en helhetsbedömning där följande kriterier har särskild betydelse: 

  • Arbetsmiljöarbetet 
  • Miljöarbetet 
  • Kvalitet och kompetensutveckling av personalen, exempelvis genom SRY:s yrkesbevis 
  • Välordnad och god ekonomi 
  • Goda fackliga relationer, god personalpolitik samt ordning och reda arbetsrättsligt 
Förra året vann Norrlands Miljövård titeln Årets Städföretag.

Theme picker